joi, 2 februarie 2012

Sauna

Toxinele se afla insa la nivelul rinichilor si a ficatului si acestea se elimina prin alte modalitati. Sauna curata pielea, intareste organismul prin imbunatatirea circulatiei, respiratiei, creste temperatura, stimuleaza metabolismul, scade temporar tensiunea arteriala si calmeaza sistemul psihic. 
    Inainte de a intra in sauna este important sa aveti avizul medicului mai ales in cazul persoanelor cu probleme cardiace si a femeilor insarcinate.
  &n
bsp; Sedinta de sauna se desfasoara in doua reprize a cate 15 minute fiecare, evident insa ca in sauna se poate sta atata timp cat va simtiti confortabil. Pentru persoanele cu probleme de sanatate, dupa avizul medicului se incepe prima repriza pe banca de jos, acolo unde temperatura este mai redusa; dupa adaptare se trece la banca de sus, crescand astfel temperatura la care este supus organismul. Efectul sedintei creste daca se efectueaza sauna umeda. 

    Dupa sauna faceti un dus la inceput fierbinte dupa care treptat scadeti temperatura apei. Sa nu faceti direct dus cu apa rece, socul termic putand fi periculos pentru persoanele neantrenate. Persoanele care au o sanatate buna, care au mai efectuat sauna si au verificat ca socul termic nu are repercursiuni asupra organismului, pot trece direct la un dus rece sau la o baie in piscina. Va recomandam 3-6 sedinte de sauna pe saptamana.
Efectele benefice ale saunei si ale camerei cu aburi.
   Efectele saunei pentru sanatate sunt individuale. Pe scurt, sauna creste rata metabolica, deschide si curata porii, elimina toxinele, relaxeaza organismul. In sauna, corpul este expus la o temperatura mult mai mare decat oriunde in mediul natural inconjurator, dar numai pentru scurt timp. Rezultatul acestei modificari a temperaturii dilata vasele capilare cutanate si mentin o presiune arteriala suficienta cresterii debitului cardiac, avand astfel loc o redistributie a sangelui

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu