joi, 2 februarie 2012

Dieta pentru sezonul rece

Ele ne vor ajuta organismul sa lupte impotriva virusilor, virozelor si a producerii anticorpilor necesari.
Supa de legume este cea mai indicata pentru aceste sezon. Supe, creme sau ciorbite acre, ele ne vor fi de mare ajutor in acest sezon.
Sunt foar
te hranitoare si ne ajuta in tranzitul intenstinal, care poate fi ceva mai puturos in sezonul rece.
Daca nu stii sa faci sau nu ai timp sa prepari o supa adevarata, poti apela la supa la plic, care gustata fierbinte are cam acelasi efect ca si cea naturala, din legume proaspete.
Consuma sucuri naturale! Sucurile naturale, de portocale sau grefa au un continut ridicat de vitamina C si intareste sistemul imunitar. Pe langa faptul ca sporeste pofta de mancare, ajuta si in stabilizarea tranzitului intestinal, la fel ca si supele.
Imprieteneste-te cu ceaiurile si fa-ti un obicei in a bea cel putin doua cani de ceai de lamaie in fiecare zi. Lamaia este un bun dezinfectant si in plus, efectele sale analgezice asupra gatului si problemelor care intervin la nivelul acestuia ( faringita, laringita ) sunt recunoscute de catre toti medicii.
Poti consuma lamai si in stare normala, fara zahar. Fa o cura de lamai timp de o luna de zile, consumand 2-3 lamai pe saptamani si te asigur ca nivelul calciului si al vitaminelor din organism se va regla imediat.
Pentru ca frigul de afara ne poate mari pofta de mancare, iti sugeram sa mananci cele trei mese pe zi la ore fixe, iar printre ele sa strecori si cateva gustarele: un mar, o banana, o portocala sau ceva dulce: o briosa, o placintica sau o felie de dulceata te vor bine dispune si iti vor mai da un plus de energie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu